Visionerne

Tubaspillende%20franskmand_edited.jpg

Det er en urgammel nordisk tradition, at mødes årligt på tinge og udveksle gaver og kundskab, dyste og lege og skabe nye forbindelser.

 

Det helt centrale for karavanen er mødet – at skabe et rum, hvor forskellige mennesker, grupper, kulturer mødes nært og personligt og giver hinanden af det, der betyder noget.
 

Visioner fra Vandkanten er et kulturprojekt, der rykker ved gængse måder at producere og formidle kunst og kultur på.

 

Vi betragter det at være et skabende menneske som en skøn mulighed, der ikke skal forbeholdes kunstneren, og vi henvender os til forskellige grupper, foreninger og enkeltpersoner, som vil lege med.

Bytte med det der fylder det sted hvor man bor.

Vi har vores danse- og teaterforestillinger, vores musik og parader, og vi har forskellige sære, sjove og smukke figurer, der kan bevæge sig rundt i lokalområdet. Vi møder alle slags mennesker. Modelskibsbyggere, rideskoler, andre musikere, sejlere m.m. og vi sætter vores forskellige udtryk sammen i en ny unik begivenhed, som hele byen er inviteret med til.  Denne teaterform griber ind i dagligdagen, møder mennesker hvor de bor og skaber en udveksling mellem dansen, teatret og lokalsamfundet.

Sådan forrykker vi oplevelsen af den velkendte dagligdag, fordi vi indtager byens rum og involverer dens beboere på nye måder. Når mennesker giver af deres overskud til et midlertidigt, meningsfuldt fællesskab, styrker det sammenhængskraften og troen på,

hvad man kan sammen.

gårdspladsen-publikum-god-min.jpg

Vandkanten

Hvorfor nu lige vandkanten?

Vi følger jo ikke vandet hele vejen. Vi skal jo tværs over hovedlandet. Men vandkanten er for os et synonym for kanten af Danmark. Det er ikke den rådne banan. Nej, det er det smukke vilde hav, som omringer hele vores lille nation. Man kan jo  ikke være mere en 50 km fra havet nogen steder i Danmark.

Men vi vil gerne møde alle de, der bor udenfor de gængse kulturmetropoler i storbyerne. Vi ved at der er mange steder rundt omkring, der har et aktivt lokalmiljø, og vi vil gerne bringe vores færdigheder i spil der.

Gennem de mange år vi har turneret rundt i landet har vi mødt så mange gode folk, der brænder for deres lokalområder, og det er det vi håber denne kulturkaravane kan være med til at styrke.

Vi ses i vandkanten.

Alle-står-i-havet-Ilse-Made-min.jpg
FLåder-på-vand-flot-min.jpg